Delta Loop Antenler

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

7 Cevaplar

  1. TA7OM, Hudaverdi dedi ki:

    RG6 da 75 Ohm Kablodur. Makale içeriğine bakarsan RG59 ile RG6 arasında sadece hız faktörü farkı vardır. istediğinizi kullanabilirsiniz.

  2. Ahmet Akça dedi ki:

    RG 58 =50ohm zaten bunu CB anteninde kullanıyordum
    RG59=75ohm tv kablosu
    RG6U kablonun ne özelliği var? İlk defa duydum.

  3. TA7OM, Hudaverdi dedi ki:

    Merhaba, http://www.ta7om.com/projeler/10m-delta-loop-anten.html bu likte 10m bandında çalışacak olan Deltaloop antenin tüm hesaplamalarını ayrıntılı bir şekilde vermiştim. Verdiğim ölçülerde yaptığınız takdirde 28-29 mhz arasında swr değerleri 1.5 altında olacaktır. Yani noktasal frekans hesabı sadece baz alınan band ortası şeklinde verilen örnektir. 40m bandı için verdiğim deltaloop hesabındaki her bir kenar tabiki 13 metre 60 santim dir. Toplamda 42metre gibi bir ölçüye denk gelmektedir.Bu ölçüyü 14 metre her bir kenar olarak ta yapabilirsiniz çok ta fazla kritik değil. Ayrıca piyasada bulduğunuz ve linkini gönderdiğiniz toridler bu iş için kesinlikle uygun değildir. Özellikle balun sarımında kullanılan TORIDLER almalısınız ancak bu özellikleri taşıyan toroidlerin Türkiye’de satışı malesef yok. Örneğin: FT240-43, FT240-52, FT240-61, FT240-77 gibi listeyi çoğaltmak mümkün. Zaten Deltaloop anten yapmaya çalışıyorsunuz, balun yerine tarif ettiğim gibi UYDU anten sistemlerinde kullanılan 75 ohm tv kablosu RG6-U6 Kablo kullanırsanız Balun’a gerek yoktur. Verilen ölçüde 75 ohm kablo ile devamında istasyonunuza da 50ohm kablo ile giriş yapacaksınız. 73!

  4. mazlum dedi ki:

    http://urun.n11.com/diger/toroid-komur-toroidal-ferrit-nuve-P157972743

    Pempe ferrit nüve yerine bu ürünü alırsak ihtiyacımızı karşılar mı?

    Saygılarımla

  5. mazlum dedi ki:

    Biz delta loop anten yapmak istiyoruz.Hesaplamalarınıza baktığımızda
    10m Band 75 Ohm Kablo= 299,8 / 28.300 =
    10,59 / 4 = 2,64 x 0,88 (RG6U), (burası 2,32m cıkıyor fakat siz 1,74m kabul etmişsiniz.)
    1.74m (RG59) 75 Ohm kablo

    Üst kısımda verdiğiniz cevapta da her bir kenar 40m band için 13,60cm olucak demişsiniz.santim mi yoksa metre mi olucak ?

    her bir kenarı 50-60 cm olucak şekilde
    yani
    10m Band 75 Ohm Kablo= 299,800 / 60.000 = 5 / 4 = 1,25 x 0,88 (RG6U), 1.1m (RG59) 75 Ohm kablo
    yaparsak olur mu
    ya da daha da kücültmek istersek 60kHz yerine 80-90kHz ler kullanabilirmiyiz?

    Birde kullandığınız pembe kömür ferit nüveyi tedarik edebileceğimiz bildiğiniz yer var mıdır?İstanbuldaki çoğu firmanın elinde kalmamş yada satmak istemiyolar?

  6. TA7OM, Hudaverdi dedi ki:

    Merhaba Mazlum bey.Öncelikle hangi band için Deltaloop anten kurmak istediğinizi anlayamadım. Gönderdiğiniz likteki projem 40m Bandında çalışan Normal Dipol anten. Dipol antenler ile Deltaloop antenler arasında kazanç farkları vardır. Deltaloop antenlerde kazanç çok daha yüksektir. Belirttiğiniz yere dipol kuracaksanız bir kanat için ihtiyacınız olacak mesafe 10m civarındadır. Bunun ile birlikte Dipol antenin kanatlarının tam doğrusal gitmesine gerek yok. V ceya Z şeklinde de çekebilirsiniz. Ancak Deltaloop yapacaksanız durum biraz daha farklı. 40m Bandında çalışacak bir deltaloop antenimiz 3 Adet kenardan ve bu kenarların uzunlukları 13,60cm olması gerekmektedir. Bakınız http://www.ta7om.com/hamradio/delta-loop-antenler.html . Boydan kısaltmak isterseniz TRAP koymanız gerekecektir. Bu sefer de band dar olacaktır. Aklınıza takılan olursa her zaman yazabilirsiniz. 73!

  7. mazlum dedi ki:

    Hüdaverdi abi kolay gelsin
    Ben proje olarak delta loop anten seçtim fakat bu kadar büyük bir anteni üniversiteye taşıyamam gibi duruyor.
    60 derecelik acı ile 100 ohm luk empedans için min her bir kenarı 10m olan kablo mu kullanıcaz?
    Bu projeyi nasıl daha kücük bir hale getirebiliriz?
    Bu konuda biraz yeniyiz ve türkce bir kaynağa ve bunu bilen birilerine ihtiyacımız var.
    http://www.ta7om.com/projeler/40m-dipol-anten.html
    Teşekkürler
    İyi Çalışmalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir