CQ WWWPX Contest 2021

Bu sene yine CQ WPX SSB Contest’e (TA7OM) kendi istasyonumdan Tek Operatör All Band High Power Kategorisinde katıldım. Propagasyon şartları geçtiğimiz yıla nazaran biraz daha kötüydü,10m bandı bölgemizde açılmadı ama güneyde açık olduğunu dx spotlarda görüyordum. Tek bir QSO yapabildim.  Katılmış olduğum kategori nedeniyle sadece 36 saat çalışabildim. Çünkü bu kategoride Çalışma saati Tek Operatör Katılımcıları için 36 saati geçemeyecek ve istirahat saati en az 60 dk olacaktı. Bu duruma göre 48 Saatlik zamanın ancak 36 saati çalışarak, diğer kalan zamanı da bölmem gerekiyordu. Bu nedenle bazı ara zamanlarda Propagasyonun en iyi olduğu zamanlara da denk gelmiş oldu. Yarışmanın son saatlerinde özellikle son 5 saat neredeyse ölü zamanlardı diyebiliriz. Diğer zamanlarda genellikle ara PileUP atakları halinde geçmiş olmasına rağmen bu son saatlerde dakikalarca CQ çektiğim olduğu halde istasyonlar tek tek gelmeye başladı. Son 2 saat kala yarışmayı bıraktım. 

CQ WPX Contest 2021

Yarışmayı 2186 QSO ile bitirdim.  6.419.262 scor a ulaştım. Kısıtlamalar olmasaydı, çok daha yüksek skorlara çıkabileceğim bir yarışmaydı.

Yarışma esnasında çektiğim görüntüleri izleyebilirsiniz. Katılan herkese başarılar diliyorum. Kanalıma Abone Olmayı unutmayınız

 

You may also like...

4 Responses

  1. TA7OM, Huda dedi ki:

    Teşekkür ederim Raşid, imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. 73 ler

  2. TA7OM, Huda dedi ki:

    Başarılar diliyorum, anladığım kadarı ile şartlarınız oldukça zor. Umarım daha iyi şartlara sahip olursunuz. Bol DX Ler 73!

  3. TOLGA dedi ki:

    Başarıların devamını dilerim hüdaverdi abi ilgi ile takip ediyorum sizi , umarım bizde iyi yerlere geliriz ancak bu şartlar altında oldukça zor bir ihtimal. İtaly baby magnetic loop antenim var bahçeye kurmak zorunda kaldım tam randıman alamıyorum. Belki şartlar iyileştiğinde birazdaha iyi sonuçlar alabilirim ama nasip olursa ekim ayında yapılacak yarışmaya şehirden uzak güzel bir yerlerden katılmayı düşünüyorum

  4. TA4AU dedi ki:

    Tebrikler abi Yarışma contest olayı sayende artıyor. Türkçe içerik bulmak yeni başlayan arkadaşlar için zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

betnis giriş
betnis
yakabet giriş